Vieraskynä-blogi

Blogissa vieraskynää käyttävät maaseudun kehittäjät ympäri Keski-Suomea. Blogiteksteissä pohditaan mm. maaseudun kehittämistä, yritysrahoituksen hyödyntämistä ja ennen kaikkea nostetaan esille maaseudun kehittäjien moninaista työtä. 
Tervetuloa mukaan kirjoittajaksi!

Kehittäminen tuo kasvua

Kun muutoksen kipinä on syttynyt, oman yrityksen nykytila ei enää riitä. Tarvitaan uusia suunnitelmia ja niiden toteutusta. Näistä aineksista rakentuu kehittämishanke. Kehittämishankkeet ovat hyppy tuntemattomaan ja usein välttämättömiä muutoksen käynnistämisessä.

Kehittäminen harvoin onnistuu entisillä resursseilla, vaan tarvitaan tuoreita ajatuksia ja uutta osaamista sekä tekeviä käsiä. Kehittäminen sisältää usein myös investointeja koneisiin sekä laitteisiin, jopa toimitiloihin. Kansainvälistymisessä tekeminen on sovellettava vieraisiin kulttuureihin, mikä vaatii selkeän suunnitelman.

Kehittäminen kääntyy liikevaihdoksi viiveellä, eikä kassasta välttämättä löydy ylimääräistä pottia. Odottamalla aika ja kilpailijat saattavat ajaa ohi.  Siksi kannattaa hyödyntää saatavilla olevat rahoitukset. Jaossa oleva julkinen raha on tarkoitettu kaikille kriteerit täyttäville yrityksille ja hankkeille. Usein se täydentää yksityistä rahoitusta ja on tukea, jota ei tarvitse maksaa takaisin. Myös omistajanvaihdoksia tuetaan.

Kehittämisidean kanssa ei kannata jäädä yksin pähkäilemään, vaan ottaa yhteys suoraan asiantuntijoihin. Menestystä matkaan!


Sanna-Mari_Hynninen

Sanna-Mari Hynninen

toimitusjohtaja

Keski-Suomen Yrittäjät ry.


Palaa otsikoihin