Vieraskynä-blogi

Blogissa vieraskynää käyttävät maaseudun kehittäjät ympäri Keski-Suomea. Blogiteksteissä pohditaan mm. maaseudun kehittämistä, yritysrahoituksen hyödyntämistä ja ennen kaikkea nostetaan esille maaseudun kehittäjien moninaista työtä. 
Tervetuloa mukaan kirjoittajaksi!

Uusi toimisto, uudet tuulet

Elokuun alku on ollut mielenkiintoinen sekoitus uutta ja vanhaa. Enpä olisi arvannut Jämsän seudulla POMO-ryhmän perustamisessa ja toiminnassa mukana ollessani, että toimintaryhmätyö kutsuu uudelleen.

Leader Viisari muutti kesän aikana toimiston uusiin tiloihin Saarijärven keskustassa (os. Virastotie 2). Katutasolla toimiminen toivon mukaan madaltaa kynnystä entisestään alueen rahoituksen hakuun ja yhdistystoimintaan mukaan tuloon.

Viisarin uuden toimiston avoimissa ovissa 3.8.2017 jaettiin ensimmäisille vieraille yllätysämpäreitä. Kuvassa vasemmalta lähtien Karstulan hallintojohtaja Riikka Perkiö, Viisarin toiminnanjohtaja Marja Salonen ja Pohjoisen Keski-Suomen Verkkopalvelut Oy:n toimitusjohtaja Tuula Hakkarainen.

Keski-Suomen Leader-ryhmien hanketoimintaan kurkistaminen on paljastanut, kuinka monelle kyläkunnalle, yritykselle ja muulle kehittäjälle paikallislähtöinen toiminta sopii – ja on ehdottoman tärkeää.

Maakuntauudistus ja siihen liittyvät uudelleenjärjestelyt herättävät kysymyksiä palvelujen saavutettavuudesta ja samalla mahdollisuuden kehittää palveluja myös maaseutualueilla.  Muutoskykyiset ja -haluiset asukkaat ja yritykset ovat elinvoimaisen alueen tekijöitä. 

Kesä on tuntunut olleen hyvää aikaa pohtia uutta ja olen jo saanut vastata tiedusteluihin tukimahdollisuuksista, ideoiden toteuttamiskelpoisuudesta, tulevista tapahtumista jne. On tuntunut hyvältä päästä heti työhön käsiksi ja opettelemaan uutta. Onneksi toimistolla on keneltä kysyä.

Odotan tulevalta syksyltä- ja työltä yleensäkin mahdollisuutta tavata ihmisiä kehittämisen äärellä. Tapaamisiin!

Marja Salonen, toiminnanjohtaja

Leader Viisari


Palaa otsikoihin