Vieraskynä-blogi

Blogissa vieraskynää käyttävät maaseudun kehittäjät ympäri Keski-Suomea. Blogiteksteissä pohditaan mm. maaseudun kehittämistä, yritysrahoituksen hyödyntämistä ja ennen kaikkea nostetaan esille maaseudun kehittäjien moninaista työtä. 
Tervetuloa mukaan kirjoittajaksi!

Vaalikaa tuloksia ja vaatikaa lisää

Maaseutuohjelman viestintää on kaikkein eniten parantanut valtakunnallinen viestintäverkosto. Se on muiden EU-maiden kadehtima kruununjalokivi, jota ilman maaseutuohjelman viestintä olisi tehottomampaa ja harmaampaa.

Suuri osa viestintäverkoston tuomasta lisäarvosta tulee maakunnallisten viestintähankkeiden kautta. Niiden ansiosta viestintä on päässyt lähelle ihmisiä, joille viestit on tarkoitettu. Viestejä on kyetty räätälöimään erilaisille kohderyhmille ja tuomaan mukaan paikallista twistiä.

Viestinnän laatu ja vaikuttavuus paranevat, kun asialla on kokopäivätoiminen viestinnän ammattilainen. Viestintähankkeet ovat jättäneet itseään suuremman ja pitkäkestoisemman jäljen alueelleen innostamalla, kouluttamalla ja ohjaamalla maaseudun toimijoita viestinnälliseen ajatteluun.


Keski-Suomessa on oltu valtavan innovatiivisia viestijöitä. Uusia keinoja kohderyhmien tavoittamiseen on kehitetty jatkuvasti. Sykettä-hanke on hyödyntänyt valtakunnallisesti valmisteltuja välineitä ja jakanut osaamistaan muille. Muun muassa road showt, Pöllöparlamentti ja tavat hankevaikutusten esiin tuomiseksi kiinnostivat koko maaseutuverkostoa.


Sykettä-hanke on orkestroinut keskisuomalaiset maaseudun kehittäjät soittamaan vaikuttavammin samaan tahtiin. Vaalikaa hankkeen tuloksia ja vaatikaa lisää.


Annukka Lyra

Annukka Lyra

viestinnän erityisasiantuntija

maa- ja metsätalousministeriö


Palaa otsikoihin